Presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në Berlin e presin presionet në lidhje me Kosovën, tha sot ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiq.

Duke folur për TV Pink, ministri i Jashtëm serb tha se ndërsa nuk pritet presione në lidhje me miratimin e një kornize për përmbajtjen e marrëveshjes me Prishtinën, por “gjithsesi do të jetë kulmi i presionit ndaj Serbisë që të vazhdojë dialogun, pavarësisht nëse Prishtina heq taksat apo jo” .

Ai vuri në dukje se takimi në Berlin, organizuar nga kancelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti francez Emmanuel Macron dhe në të cilën ishin ftuar liderët e gjashtë të Ballkanit Perëndimor, ka shkaktuar polemika në Bashkimin Evropian dhe që është i organizuar, pa dijeninë e Brukselit, shefes së diplomacisë evropiane Federica Mogherini dhe anëtarëve të tjerë BE-së.

Daçiq theksoi se stabiliteti i brendshëm në Serbi është e rëndësishme për shkak të pozitës në negociatat për Kosovën dhe ka shtuar se krijon imazh që ka pasiguri politike, e cila minon pozitën e Beogradit në procesin e negociatave me Prishtinën.

Ai, megjithatë, ka shtuar se pozicioni i Serbisë është shumë i ndryshëm dhe më e mirë se para pesë apo gjashtë vjetësh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *